01 Mayıs 2024 - Çarşamba

Şu anda buradasınız: / GENÇLİĞE MODEL LİMAN OLMALIYIZ!
GENÇLİĞE MODEL LİMAN OLMALIYIZ!

GENÇLİĞE MODEL LİMAN OLMALIYIZ! Ziya Gündüz

Vuslat Gençlik Kulübü tarafından, Yazar Abdülhamit Kahraman’ın konuşmacı olarak katıldığı “Gençlik Psikolojisi” konferansı düzenlendi.

 

Programın sunumu, Özel FM programcısı Halil Tuzan tarafından yapıldı. ProgramAbdülaziz Saltık Hoca’nın Kur’an tilavetiyle başladı. Kur’an tilavetinden sonra,  Vuslat Gençlik Kulübü’nün hazırlamış olduğu tanıtım sinevizyonu gösterildi.

 

Programın giriş konuşmasındaHalil Tuzan şunları dile getirdi:

 

“Gençliğin yozlaştığı bir zaman ve zeminde sağduyulu kardeşlerimizin girişimiyle Vuslat Gençlik Kulübünü hayat geçirdik. Vuslat Gençlik Kulübü Kur’an ve Sünnet ışığında gençlere yönelik çalışmalarını ihlâslı bir şekilde sürdürecektir. Bu vesileyle ilk adımımızı atmış bulunmaktayız. Her mücadele, katılımlarla daha çok değer kazanır. Azlığın önemi, yoktur. Allah katından yapılan amellerin değeri vardır. Onun için Rabbim bizi birbirimize hayırlara vesile kılsın.” dedi.

 

Daha sonra ise, Yazar Abdülhamit Kahraman konuşmasını yapmak için kürsüye geldi. 

 

Abdülhamit Kahraman konuşmasının girişini; insanı tanımaya ayırdı.

 

Gençlik bölümünde ise şunları söyledi:  

 

“Gençlerin psikolojisini bilmediğimiz zaman, gençlere yatırım yapmadığımız zaman, gençler yanlış mecralara kayarlar. Genç denizde yüzen bir gemidir. Kendisine sığınacak bir liman arıyor. Anne ve Baba birinci limandır. Anne ve babandan tepki gören genç kendisini sevecek bir liman arar. O limanda çoğu kez şeytan ve dostları tarafından örülmüştür. Zaten o limandakiler de gençlere koşun gelin diyor; reklamıyla, filmiyle, oyunuyla, internetiyle vs…

 

Genç kardeşlerimiz de, hızlı bir değişim var. Her açıdan değişim var. Psikolojik, ruhi, fizyolojik, anne ve babaların bu değişimi çok iyi görmesi gerekiyor. Ve adımlarını bu değişime göre atması gerekiyor. Gençler dış etkenlerin ve çevrelerin sinsi oyunlarına ciddi derecede maruz kalıyorlar. Suçu gençler de değil, kendimizde aramalıyız. Kolaycılık yapmayacağız. Gençlere yaklaşırken dikkatli olacağız. Katı ve sert olmayacağız. Ruhu ve nefsi incitici olmayacağız. Doğru model olmalıyız. Gençlerin dünyasına ineceğiz. Son olarak sürekli gençler için Allah’a dua edeceğiz” açıklamasında bulundu.

 

Soru ve cevap bölümünden sonra, program son buldu.

 

logo
Bugünün ihyasından yarının inşaasına
Bize Ulaşın

0(216) 612 78 22

0(216) 611 04 64

vuslat@vuslatdergisi.com

Ihlamurkuyu Mah. Alemdağ Cad.
Adalet Sok. No:11 P.K 34772
Ümraniye / İstanbul